Steppfestival i Stockholm slog rekord
JOURNALIST/KÄLLA
Danstidningen/Anita Emthen
FOTOGRAF
Anita Emthén

Steppfestival i Stockholm slog rekord

Bild: Stockholm Tap Festival 2016 hölls bland annat på Södra Teatern. Foto: Antina Emthén.

.

Stepp är på stadig uppgång i Sverige. Det menar dansaren Jonas Nermyr som är en av grundarna till Stockholm Tap festival.

Utöver att det verkar steppas allt mer i musikaler och shower sedan några år tillbaka så var vinnaren 2015 i den tevesända danstävlingen So you think you can dance en steppare.

– Det verkar vara en hype kring stepp för tillfället och det är vi så klart glada över. Särskilt om vi varit med och hjälpt folk få upp ögonen, säger Jonas Nermyr.

Stockholm Tap festival som höll workshops i Bagarmossen och scenshower på Södra teatern mellan den 23-29 mars satte i år rekord i antal representerade länder, nämligen 38 olika.

Under den stora stepp-finalen på söndagskvällen uppträdde Kazunori Kumagai från Japan och Michelle Dorrance från USA. Kazunori ropades in av den entusiastiske konfrencieren Chester Whitmore och presenterades som “grym!”

Michelle fick förra året ett MacArthur Foundation ”Genius Grant” på över 5 miljoner kr och gästade talk-showen ”Stephen Colbert Report”. Under den lite försenade och därför utdragna tvåtimmarsshowen på Södra teatern uppträdde även artister från STOMP, Cirque du Soleil och Emmy Award, Bessie Award och Princess Grace Foundation Award-vinnare. Det tjoades spontant från publiken som till stor del var dansare själva.

Festivalen som startade för sju år sedan är Europas största stepp-festival.

Vinnaren av So you think you can dance 2015, stepparen Gaby Diaz

 

Se vidare stockholmtapfestival.blogspot.se

Anita Emthén