LEDIG TJÄNST DANSUTVECKLARE
JOURNALIST/KÄLLA
region teater
FOTOGRAF
region teater

LEDIG TJÄNST DANSUTVECKLARE

Vi inrättar nu en tjänst som dansutvecklare på Regionteatern Blekinge Kronoberg

Om tjänsten 

Tjänsten som dansutvecklare är en nyinrättad tjänst som ska främja dansen inom Blekinge och Kronoberg. Fokus i tjänsten kommer att vara att utveckla och tillämpa strategiska arbetsmetoder såsom att samordna nätverk, bistå med kompetens kring dans samt att skapa mötesplatser för dans och stimulera publikutveckling.

Målgrupperna för det främjande arbetet är:

•    Barn och unga – främja barn och ungas möjlighet att ta del av professionell dans samt att själva uttrycka sig genom dans. Det handlar också om at stödja danspedagoger och personer som i sin verksamhet möter barn och unga

•    Icke-professionella utövare – stimulera möjligheterna att ta del av professionell dans samt att uttrycka sig genom dans

•    Professionella dansare – stärka förutsättningarna för professionella danskonstnärer att verka i sydost

.

I tjänsten som dansutvecklare kommer du att samarbeta med en person med liknande tjänst vid Byteatern Kalmar Länsteater. Tillsammans kommer ni att planera och genomföra aktiviteter under paraplyet Dans i sydost - Blekinge, Kronoberg och Kalmar län. Då dansutvecklare är en ny tjänst kommer du att ha stort inflytande på utformningen av arbetet.

Du får arbeta på en institution som vänder sig till såväl barn och unga som vuxna. Vår huvudort är Växjö där vi har vår produktion, repetitionslokaler och scener. Majoriteten av våra uppsättningar spelas även på turné i södra Sverige med fokus på Blekinge och Kronoberg. Varje år producerar vi 8-10 produktioner samt är delaktiga i ett flertal samverkansprojekt med såväl fria grupper och institutioner som föreningsliv och skolor. Regionteatern Blekinge Kronoberg är en institution som sedan 2013 arbetar med såväl dans som teater inom ramen för ordinarie verksamhet.

Du är direkt underställd marknadschefen och ingår i marknadsavdelningen som består av ytterligare tre medarbetare. Du kommer också arbeta nära teaterchef, projektledare för dans samt danspedagog.

Krav

Du har stort intresse för konst/kultur/scenkonstområdet. Du är en självgående person som är flexibel, initiativrik och bra på att samarbeta och bygga relationer. Och du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. Din eftergymnasiala utbildning har tonvikt på konst/kultur. Du har B-körkort.

Meriterande

Tidigare erfarenhet av samverkansarbete och projektledning i en självständig roll. Utbildning relaterad till danskonst. Nätverk inom danskonsten nationellt och internationellt.

Tjänstens omfattning: 100% tillsvidare med 6 månaders provanställning. 

Tillträde snarast, efter överenskommelse

Välkommen med frågor om tjänsten till: Magnus Holm, VD/teaterchef magnus.holm@regionteatern.se eller 0470-70 05 08

Iréne Kleven, marknadschef irene.kleven@regionteatern.se eller 0470-70 05 06 

Mikaela Johansson, facklig representant Teaterförbundet mikaela.johansson@regionteatern.se eller 0733-92 05 41

Ansökan skickas med e-post senast 2016-09-04 till personal@regionteatern.se