Introduction - solo version: Gästspel på Kompani1 Teater
JOURNALIST/KÄLLA
Kompani1 Teater
FOTOGRAF
Nicklas Dennermalm
Koreografen Björn Säfstens verk Introduction skapades som en duett för dansarna Sophie Augot och Anja Arnquist 2012. Nu återvänder Björn Säfsten och Sophie Augot till verket och skapar ett solo, baserat på delar av det koreografiska materialet och nya infall och vinklar på processen. Resultatet presenteras under fem unika kvällar på Kompani1 Teater den 8-16 april.

Välkommen att boka pressbiljett!

Vad: Introduction - solo version

Var: Kompani1 Teater, Sibyllegatan 29

När: Fre 8 april, lör 9 april, tors 14 april, fre 15 april & lör 16 april kl 19

Boka här

I Introduction skrev Sophie och Anja om sig själva, sina egna och andras koreografier. Subjektet är i språkets våld, men kan också via omskrivningen förändra det. På scenen arbetade de med att både förhålla sig till koreografin som fiktion, den koreografi vi alla deltar i just här ikväll och de språk som teatern och dansen förhåller sig till. Den nya soloversionen tar avstamp i det fyra år gamla rörelsematerialet och vrider och vänder på det och mejslar ut en ny version för Sophie Augot.

Verket Introduction hade premiär på och i samproduktion med Norrlandsoperan, utifrån en gemensam idé. Verket har tidigare visats på på Dansens Hus och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm samt på festivaler i Frankrike, Kanada och Ungern.

Björn Säfsten skapar koreografisk konst i tätt samarbete med sina konstnärliga team. Just nu är han aktuell med verket Matsalen, en beställning för Regionteater Västs Dansensemble i Borås Därefter följer Language fools, skapat för Säfsten Produktion i samproduktion med Regionteatern Blekinge Kronoberg och turné i Dansnät Sverige hösten 2016.

Sophie Augot är dansare och har de senaste åren bland annat varit del av Kenneth Kvarnströms kompani på Kulturhuset Stadsteatern, arbetat med Alexander Gottfarb och Cristina Caprioli samt en rad nordiska koreografer.

"Introduction är en ovanligt extrovert själviakttagelse av en imponerande konsekvent koreograf som den här gången både utmanar sina idéer och presenterar sig för publiken genom dansarna. Det är en associationsrik och spännande studie i betraktandets, kommunikationens och avskalandets konst."

Anna Ångström, SvD, 13 okt 2012

Idé, kostymkoncept och scenografi: Anja Arnquist, Sophie Augot, Björn Säfsten

Dansare: Sophie Augot baserat på material skapat av Sophie Augot, Anja Arnquist och Björn Säfsten

Ljus: SUTODA

Filosof: Per Nilsson

Kostymassistent: Anna Benettsson

Samproduktion: Säfsten Produktion & NorrlandsOperan

Producerat med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad, Konsthögskolan i Umeå och Vetenskapsrådet.

Spelperiod 2016 genomförs med stöd av Kulturrådet och Stockholms Stad.

Kompani1 Teater

Nordberg Movement

Björn Säfsten

Bilden ovan är från Föreställningen Introduction 2012, Sophie Augot, foto Nicklas Dennermalm.

För mer info om Introduction och Björn Säfsten kontakta:

Titti Grahl, +46 73 610 23 93, titti.grahl@telia.com